FINE a 2016-os SZIGET fesztiválon


A 2016-os évben augusztus 10-e és 16-a között, a budapesti Hajógyári-sziget adott ismételten otthont hazánk legnagyobb zenei fesztiváljának, a 24. SZIGET fesztiválnak. A korábbi évektől eltérően nem hétfőtől vasárnapig, hanem szerdától keddig szólt a zene a nagyszínpadnál, ezzel szinte teljesen elmosva a korábbi, gyengébbnek tekinthető „mínusz első” és „nulladik” napok szokását, egy 7 éjszakán át tartó parádévá változtatva a helyszínt.
E trendhez igazodva csapatunk is megtartotta tavalyi újítását, és idén is 7 napon át várta a nukleáris sátorhoz látogató közönséget. A FINE csapata sajnálatos módon szerényebb létszámban képviseltette magát, mint tavaly, de a csapat nagyobb lelkesedéssel tudta pótolni a szerényebb létszám okozta nehézségeket. A korábbi évekhez hasonlóan, a fúziós szakcsoport igen nagy létszámban képviseltette magát, így a hozzánk érkező vendégek mindig ki tudtál elégíteni tudásszomjukat, akár a fissziós, akár a fúziós energiatermelés iránt érdeklődtek.

Idén még színesebbé és érdekesebbé sikerült varázsolnunk a nukleáris sátrat, a fúziós csoporttól már jól ismert ITER poszterek és infógrafikák mellé a FINE új design elemekkel próbálta még vonzóbbá tenni a sátor vizuális megjelenését. A tradicionálisnak mondható teszteket sikerült kiegészíteni egy honfoglaló szerű atomenergetikával kapcsolatos kérdéseket tartalmazó játékkal, illetve egy 3D nyomtatott, szétszedhető-összerakható atomerőművel.

Összességében elmondható, hogy a Szigetet nem véletlenül tartják számon Európa egyik legszínvonalasabb, legszórakoztatóbb és legszínesebb fesztiváljaként és az sem véletlen, hogy miért is kerül ide évről évre több tízezer szórakozni vágyó fiatal szerte a világból és tölti tele élettel a Hajógyári-szigetet augusztus derekán.
Reméljük, hogy a nukleáris sátorral valamilyen szinten mi is hozzá tudunk járulni e sokszínűséghez, és jövőre is lesz lehetőségünk gazdagítani a Civil-tér sokrétű programkínálatát.