FINE a 2016-os VOLT-on


Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválját, a 21. VOLT-ot 2016 június 28 és július 2 között rendezték meg, a már ismert és megszokott helyen, Sopronban. A korábbi évekhez hasonlóan, idén sem hiányozhatott innen a FINE csapata sem. Az idei VOLT több szempontból is fontos volt a szakcsoport részére. Elsőként azért, mert az idén rekordlétszámban vett részt csapatunk a fesztiválon, továbbá sok új tagunknak ez volt az első civil teres megjelenése is.

A civil téren is változásként hatott, hogy átkerültünk a tavalyi helyszínünkkel szembe egy másik sátorba, így a több napos kánikulát könnyebben viseltük az árnyékosabb oldalon. Emellett nagy előnye volt az új helynek az is, hogy a sátrunk előtt lévő nagyobb szabad terület jobban felkeltette a látogatók figyelmét.

A FINE több újítást is hozott, hogy a látogatók hasznosan és jó kedvvel tudják elütni nálunk az időt.  A tavalyi évben alkalmazott totót átdolgoztuk kezdő és haladó szintre, ezáltal átalakítva az eddig használt két totót. A cél ezzel az volt, hogy a látogató ne unja meg a teszt kitöltését, illetve ha megjön a kedve, színesebb ajándékokért kitölthet még egyet. A totók megújítása mellett létrehoztunk egy új társasjátékot is, melynek célja az volt, hogy a látogató maga állítsa össze a szerinte megfelelő energiamixet Magyarország számára, és ezáltal megismerkedhessen a különböző erőművek villamosenergia-termelésének árával, illetve az ezzel járó károsanyag-kibocsátásokkal. Az újításokon kívül az eddig jól ismert detektort és a kiterjesztett valóság programot is magunkkal vittük Sopronba, melyekkel a látogatók előreszeretettel játszottak.