FINE a 25. Volt Fesztiválon


Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválját, a 25. VOLT-ot 2017. június 26. és július 2. között rendezték meg, a már ismert és megszokott helyen, Sopronban. A korábbi évekhez hasonlóan, idén sem hiányozhatott innen a FINE csapata sem. A tavalyi évhez képest még több tagunk jött le segíteni a Nukleáris sátorhoz, illetve a Fúziós szakcsoport is nagyobb létszámban képviseltette magát.

Idén megint átkerültünk a Civil tér szemben lévő oldalára, azonban ezt a megújult sátormegjelenésünk segítségével teljes mértékben kihasználtuk. Ahogy az a mellékelt képen látható, lecseréltük az eddigi feliratunkat, illetve egy zászlót is beszereztünk.

A FINE több újítását is itt lehetett kipróbálni először, mint pl. az interaktív kvízprogramunkat, mely során a fesztiválozók okostelefonjaik segítségével mérhetik össze tudásukat.  A tavalyi Szigeten kipróbált Erőműfoglaló társasjátékunkat is felújítottuk, így a látogatók már egy nagyobb, szebb térképre pakolhatják le a 3D nyomtatott erőmű bábukat. A sátor külső megjelenésének javítása, illetve a látogatók tájékoztatása céljául egy roll-upot is készített a szakcsoport, melyen az atomenergetikával kapcsolatos tévhitekkel szembeni igazságok olvashatóak.

Az újításokon kívül az eddig jól ismert detektort, a 3D nyomtatott atomerőmű modelljeinket, illetve a kiterjesztett valóság programot is magunkkal vittük Sopronba, melyekkel a látogatók előreszeretettel játszottak.